Renata Jeruzalska
06 Kwie

Warzywna zapiekanka z jajkiem i kiełbaską

Danie obiadowe dla 4 osób. Szybie i proste w przygotowaniu.

 

Składniki:
Warzywa na patelnię ze szpinakiem mrożone  firmy Hortex - 2 opakowania,
Kiełbasa  drobiowa - dobrej jakości - 2 pętka
Jajka - 4 sztuki
Sól - szczypta
Pieprz - szczypta
Czosnek przyprawa - szczypta
Olej rzepakowy - 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać olej dodać warzywa mrożone, smażyć do rozmrożenia,  przyprawić solą pieprzem i czosnkiem  do smaku.
Całość przełożyć do naczynia do zapiekania.
Kiełbasę pokroić w plastry, podsmażyć na patelni z obu stron, przełożyć do naczynia, do którego wcześniej trafiły warzywa. Plasterki kiełbasy równomiernie rozłożyć na wierzchu warzyw. W równych odległościach za pomocą łyżki uformować 4 dołki, w które należy wbić jajka, posolić odrobinę same jajka.
Całość zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temp 170 st około 15 min ,aż białko się zetnie.

Gotowe!
Smacznego
Renata Jeruzalska

Twój komentarz




POKAŻ