Renata Jeruzalska
07 Marz

Kawowy serniczek w ekspresowym wydaniu

Bezglutenowy serniczek o smaku kawowym przypadnie Tobiei do gustu nie tylko z uwagi na jego niesamowity smak ale także dlatego, iż jego przygotowanie jest naprawdę błyskawiczne.

Składniki do przygotowania spodu:

Mieszanka orzechów - 300g
Masło - 50g
Ksylitol - 30g

Składniki do masy serowej:

Ser twarogowy - 500 g

Jogurt naturalny - 100g
Jajko - 2 sztuki
Mąka kokosowa - 2 łyżki
Ksylitol - 50g
Aromat wanilinowy - pare kropli
Kawa espresso - 50 ml

Orzechy zmiksuj, masło rozgrzej w małym rondlu.
Do orzechów dodaj masło i cukier. Wymieszaj i przełóż do tortownicy o średnicy 22 cm.
Rozłóż równo i dobrze uciśnij dociskając masę orzechową.  

Masa serowa:
Przygotuj kawę espresso - ostudź.
Ser zmiksuj. Dodaj mąkę, jajka, jogurt, ksylitol - wymieszaj wszystko na jednolitą masę. Do masy dodaj ostudzoną kawę i aromat wanilinowy.
Masę przełóż na przygotowany spód orzechowy.
Piecz w rozgrzanym piekarniku 170 st / 60 min.

Udekoruj według uznania.

Smacznego
Renata Jeruzalska

Twój komentarz




POKAŻ