Renata Jeruzalska
04 Maj

Wytrawne muffiny jajeczne

Muffinki ka∂emu z nas kojarzą się ze słodkim przyjemnym smakiem i wanilinowo-czekoladowym aromatem  unoszonym się w powietrzu. Tym razem proponuje Państwu nieco inne wydanie muffinki.  

Taką wersję możemy przygotować na śniadanie lub kolację, a nawet niejadek pokusi się skosztowanie. 

 

Składniki: 

3 jajka

1/2 papryki

1 plaster szynki drobiowej

2 łyżeczki szczypiorku,

1 łyżka płatków jaglanych 

1 łyżeczka oliwy z oliwek 

Sól

Pieprz 

Sposób przygotowania: 

Paprykę i szynkę pokrój w kostkę, szczypiorek drobno posiekaj. Do miski dodaj jajka, oraz wszystkie składniki. Wymieszaj. Przygotowaną masę przełóż do foremek typowych dla muffinek. Najlepiej ppawdają się silikonowe, jeśli takich nie masz mogą być typowe - nie zapomnij wyłożyć otworów papierowymi foremkami. 

Piecz w rozgrzanym piekarniku 180  o C / 20 min. 

Udekoruj ketchupem dobrej jakości lub według uznania. 

Smacznego 

Dietetyk 

Renata Jeruzalska 

 

Twój komentarz




POKAŻ