Renata Jeruzalska
07 Marz

Mus pomarańczowy lub truskawkowy

To który smak wybierzesz zależy od Ciebie!

 

Przyjemny, świeży, lekki deser, który przygotujesz w parę minut. Zastosuj w kuchni nieco fizyki, a wszystko okaże się banalnie proste ;-).

Możesz wybrać smak jaki lubisz: pomarańczowy lub truskawkowy.

Do przygotowania potrzebne będą następujące składniki:

Owoce mrożone.

Galaretka owocowa truskawkowa / pomarańczowa x 2 sztuki ze smaku.

Jogurt grecki

Płatki migdałowe i  wiórki kokosowe do przystrojenia.

 

Sposób przygotowania

Truskawki mrożone  lub pomarańcza.

W przypadku pomarańczy należy ją obrać, pokroić w kostkę i zmrozić.

Galaretki - 2 sztuki przesyp do kubka, uzupełnij  gorącą wodą. Odstaw na około 20 minut w temp. pokojowej.

Owoce zmiksuj w urządzeniu miksującym, dodaj jogurt i rozpuszczone ostudzone galaretki. Wymieszaj.

Przygotowany mus szybko przełóż do naczynia w którym będziesz podawać deser - mus szybko gęstnieje. Deser posyp płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi. Lub udekoruj w inny sposób.

Smacznego

Renata Jeruzalska

 

 

 

 

 

Twój komentarz




POKAŻ