Renata Jeruzalska
05 Lip

Indyk w sosie oriemtalnym z warzywami i ryżem 3 kolorowym

Jeśli lubisz orientalne smaki to ten przepis zapewne przypadnie Ci do gustu.
Prosty w 25 min  przygotowanie.
Energia posiłku. 570 kcal.

 

Składniki:

Filet z indyka - 1 porcja
Warzywa mrożone Mieszanka chińskie Freshona - 1/2 poakowania
Curr - pół łyżeczki
Czosnek w proszku - pół łyżeczki
Olej rzepakowy - 2 łyżeczki
Olej sezamowy -1 łyżeczka
Passata pomidorowa - 4 łyżki
Przyprawa papryka słodka - pół łyżeczki
Ryż 3 kolory - 4 łyżki
Sos sojowy, kikkoman - 2 łyżeczki
Syrop z agawy - 1 łyżeczka


Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Filet z indyka pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju, podsmażyć  mięso na złocisty kolor  Przełożyć na talerz. Warzywa chińskie podsmażyć na patelni do miękkości na 1 łyżeczce oleju. Następnie dodać wszystkie przyprawy. Chwile smażyć dodać sos pomidorowy passata i syrop z agawy. Dodać mięso, wymieszać wszystko razem. Bazylię posiekać, dodać do warzyw z mięsem. Wymieszać. Podawać z kolorowym ryżem.

 

Smacznego

Twój komentarz




POKAŻ