Renata Jeruzalska
07 Paź

Zupa krem z białych jesiennych warzyw.

Skorzonera w roli głównej - > zupa przygotowana na jej bazie jest naprawdę doskonała. 

Składniki: 

Skorzonera w słoiku
Czosnek - 1 ząbek
Filet z kurczaka - 100g
Kalafior - 250 g
Nasiona słonecznika - 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony - 1 szczypta (0.25 g)
Pietruszka korzeń - 1 sztuka
Sól - szczypta
Ziemniaki - 1 średnia sztuka

Chleb razowy - 1 kromka

 

Sposób przygotowania:
Ziemniaki, pietruszkę obrać, umyć, i pokroić w kostkę. Czosnek obrać. Kalafior podzielić na różyczki, umyć. Warzywa wrzucić do garnka zalać zimną wodą.  Dodać przyprawy. Gotować 20 minut. Gdy warzywa zaczną mięknąć dodać drobno pokrojoną pierś z kurczaka, pokrojoną skorzynerę z zalewy. Gotować 10-15min. Gotową zupę zmiksować blenderem na krem. Pestki słonecznika uprażyć na rozgrzanej patelni - posypać zupę krem . Zjeść z pieczywem.
Kaloryczność posiłku 360 kcal

Smacznego

Renata Jeruzalsk

Twój komentarz




POKAŻ