Składniki:
Szparagi zielone - 10 szt
Kalarepa - 1 sztuka
Groszek zielony mrożony - 2 łyżki
Cebula - 1/2 sztuki,
Czosnek - 2 ząbki,
Pieprz - szczypta,
Sól - szczypta,
Nasiona słonecznik - 1 łyżka,
Oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Szaragi umyć i odciąć zdrewniałe części, kalarepę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek i cebulę obrać ze skórki. Wszystkie warzywa gotować na parze do miękkości. Następnie zmiksować całość na gładką masę. W przypadku gęstej konsystencji można dodać wodę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Nasiona słonecznika uprażyć na rozgrzanej patelni. Zupę przelać do miseczki na wierzch posypać przygotowany słonecznik i polać oliwą.
Gotowe
Smacznego
Renata Jeruzalska
Twój komentarz