Renata Jeruzalska
10 Czerw

Grillowane szparagi z szynką parmeńską i nasionami sezamu

Szparagi i szynka parmeńska to dobry zestaw dla wszystkich miłośników grilla, szparagów i szynki parmeńskiej.
Taka forma posiłku świetnie sprawdzi się na rodzinnej imprezie lub  jako propozycja na romantyczną kolację.

Składniki:
Szparagi - 6 sztuk
Szynka Parmeńska - 3 plastry,
Olej rzepakowy - 1 łyżeczka,
Nasiona sezamu - 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy - 1/2 łyżeczki
Czosnek - 1 ząbek.


Sposób przygotowania
Do miski dodać olej, nasiona sezamu i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Składniki połączyć. szparagi umyć odciąć zdrewniałe części, każdą sztukę natrzeć przygotowaną mieszanką. Następnie każdy plaster szynki przeciąć wzdłuż tak aby powstały długie paski. Obwinąć każdy pęd szparagowy. Rozgrzać patelnię grillową, smażyć 9 min obracając szparagi obsmażając z każdej strony. Podawać z pieczywem.

Smacznego
Renata Jeruzalska
 

Twój komentarz




POKAŻ