Renata Jeruzalska
24 Maj

Wariacja śniadaniowa

Szparagi i jajka to niewątpliwie świetne połączenie. Dodając do tego tortillę pełnoziarnistą i warzywa mamy pełnowartościowy przepis na śniadanko. Szparagi w takim towarzystwie smakują niebotycznie.
Przygotowanie przepisu nie zajmie  Ci dużo czasu więc warto spróbować i rozpieścić swoje kubki smakowe.

Składniki:

Szparagi  - 3 sztuki,
Jajko - 2 sztuki,
Tortilla pełnoziarnista  - 1 placek,
Papryka - 1/4 sztuki,
Mozzarella tarta  - 1 łyżka,
Olej rzepakowy,
Sól - szczypta,
Pieprz  - szczypta.

Sposób przygotowania:
Szparagi ugotować w osolonej wodzie. Olej rozgrzać na patelni i usmażyć 2 jaja sadzone, przyprawiając solą i pieprzem. Jajka warto obsmażyć z obu stron. Paprykę umyć i pokroić w długie paski. Na placek tortilli - w środkowej części na całej długości rozłożyć mozzarellę ułożyć usmażone jajo jedno obok drugiego, na nie szparagi przełożone paskami papryki. Brzegi tortilli zawinąć. Rozgrzać patelnię grillową i obsmażyć z obu stron.

Gotowe!
Smacznego!
Renata Jeruzalska

Twój komentarz




POKAŻ