Składniki do przygotowania spodu:
Mieszanka orzechów - 300g
Masło - 50g
Ksylitol - 30g
Składniki do masy serowej:
Ser twarogowy - 500 g
Jogurt naturalny - 100g
Jajko - 2 sztuki
Mąka kokosowa - 2 łyżki
Ksylitol - 50g
Aromat wanilinowy - pare kropli
Kawa espresso - 50 ml
Orzechy zmiksuj, masło rozgrzej w małym rondlu.
Do orzechów dodaj masło i cukier. Wymieszaj i przełóż do tortownicy o średnicy 22 cm.
Rozłóż równo i dobrze uciśnij dociskając masę orzechową.
Masa serowa:
Przygotuj kawę espresso - ostudź.
Ser zmiksuj. Dodaj mąkę, jajka, jogurt, ksylitol - wymieszaj wszystko na jednolitą masę. Do masy dodaj ostudzoną kawę i aromat wanilinowy.
Masę przełóż na przygotowany spód orzechowy.
Piecz w rozgrzanym piekarniku 170 st / 60 min.
Udekoruj według uznania.
Smacznego
Renata Jeruzalska
Twój komentarz