Renata Jeruzalska
17 Luty

Makaron ze szpinakiem i łososiem

Nie masz czasu na długie gotowanie -  przetestuj przepis.

 

Składniki:
Cebula -1/2 sztuki
Czosnek - 1 ząbek
Jogurt naturalny  3/4 kubka
Łosoś, wędzony  1/2 opakowania
Makaron wstążki orkiszowy lub razowy  - 40 g
Olej rzepakowy uniwersalny - 1 łyżka
Pieprz czarny mielony - szczypta
Przyprawa gałka muszkatołowa - szczypta
Sól - szczypta
Szpinak, mrożony  150g
 
Sposób przygotowania
Olej rozgrzać na patelni, dodać czosnek po chwili cebulę, następnie szpinak. dusić pod przykryciem kilka minut w razie potrzeby podlewając wodą. Łososia wędzonego pokroić w kostkę dodać do szpinakowej masy. Chwilę smażyć. Odstawić z ognia, dodać jogurt, i przyprawy. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron przełożyć do szpinaku. Wymieszać.  Gotowe.
Smacznego


Renata Jeruzalska

Twój komentarz




POKAŻ