Składniki:
Cebula -1/2 sztuki
Czosnek - 1 ząbek
Jogurt naturalny 3/4 kubka
Łosoś, wędzony 1/2 opakowania
Makaron wstążki orkiszowy lub razowy - 40 g
Olej rzepakowy uniwersalny - 1 łyżka
Pieprz czarny mielony - szczypta
Przyprawa gałka muszkatołowa - szczypta
Sól - szczypta
Szpinak, mrożony 150g
Sposób przygotowania
Olej rozgrzać na patelni, dodać czosnek po chwili cebulę, następnie szpinak. dusić pod przykryciem kilka minut w razie potrzeby podlewając wodą. Łososia wędzonego pokroić w kostkę dodać do szpinakowej masy. Chwilę smażyć. Odstawić z ognia, dodać jogurt, i przyprawy. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron przełożyć do szpinaku. Wymieszać. Gotowe.
Smacznego
Renata Jeruzalska
Twój komentarz