Renata Jeruzalska
06 Marz

Kasza pęczak z kurczakiem i warzywami – danie jednogarnkowe.

Składniki:

Kasza pęczak

Filet z piersi kurczaka

Papryka

Marchewka

Cukinia

Olej rzepakowy

Sól, pieprz czosnek przyprawa

Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Mięso umyć, pokroić w kostkę, olej rozgrzać na patelni. Mięso usmażyć. Warzywa umyć. Cukinię i marchewkę obrać ze skórki. Cukinię zetrzeć na tarce – duże oczka, marchewkę pokroić w pałeczki lub w plastry, paprykę w paseczki.

Do usmażonego mięsa dodać pokrojone warzywa. Przyprawić wszystko pieprzem, solą i czosnkiem.

Dusić na patelni, aż warzywa zmiękną. Dodać ugotowaną kaszę i wymieszać wszystkie razem.

Podawać na ciepło. Jako danie obiadowe

Twój komentarz




POKAŻ