Renata Jeruzalska
11 Luty

Sandacz na parze z ryżem i warzywami

Rybę umyć, przyprawiać solą i pieprzem ziołowym. Ugotować na parze 20 minut. Rybę umyć, przyprawiać solą i pieprzem ziołowym. Ugotować na parze 20 minut.

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Marchewkę zetrzeć na tarce. Oliwę rozgrzać na patelni dodać ząbek czosnku podsmażyć następnie dodać ugotowany ryż razem z marchewką – smażyć 2 min. Przyprawić pieprzem jeśli będzie taka potrzeba.

Całość ryżu z marchewką przełożyć na talerz, na nim ułożyć uparowaną rybę.

Jogurt i majonez połączyć w oddzielnym naczyniu – dodać czosnek granulowany i przyprawę – papryka słodka. Przygotowanym  sosem polać rybę lub umieścić go z boku.

 Sałatą i kiełkami  udekorować talerz.

Czas przygotowania – 25minut.

Twój komentarz




POKAŻ