Do przygotowania potrzebne będą:
- Kasz jaglana - 1 szklanka,
- Śliwki - 10 szt,
- Przyprawa cynamon - 1 łyżeczka,
- Jajko - 2 sztuki,
- Syrop z agawy - 4 łyżki,
- Blaszka o wymiarach 27 cm / 20 cm.
Sposób przygotowania:
Jajka rozdzielić na żółtka i białko. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Śliwki umyć, pozbyć się pestek, pokroić w plastry. Ugotowaną kaszę wymieszać ze śliwkami, żółtkiem i syropem. Białka ubić na sztywno, następnie delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami, przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wierzch potrawy posypać cynamonem. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Smacznego
Renata Jeruzalska
Twój komentarz