Renata Jeruzalska
03 Maj

Sernik na zimno

Do przygotowania ciasta potrzebne będą:

5 galaretek owocowych:

2 szt. o smaku cytrynowym,

1 koloru czerwonego może być o smaku truskawkowym lub malinowym,

1 koloru zielonego, o smaku agrestowym lub o smaku jabłkowym,

1 koloru pomarańczowego o smaku pomarańczowym lub brzoskwiniowym

Tak naprawdę kolor galaretki jest tu najistotniejszy.

Ser twarogowy 1kg Mój ulubiony firmy SD Wieluń.

Przygotowanie:

3 szt.  kolorowych galaretek przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Poczekać aż zastygną. Pokroić w kostkę po zastygnięciu.

Ser twarogowy przełożyć do miski lub urządzenia miksującego.

Dwie galaretki o smaku cytrynowym przesypać do pojemnika o pojemności ok 300ml (może być kubek) dopełnić wrzącą woda i dobrze rozmieszać.

Połączyć z twarogiem miksując na gładka masę.

Do tortownicy warstwowo układać pokrojoną galaretkę w różnych kolorach i zalewać częścią przygotowanej masy serowej. Proces powtórzyć, aż składniki się skończą.

Udekorować według uznania. Odstawić do wychłodzenia. Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ