5 galaretek owocowych:
2 szt. o smaku cytrynowym,
1 koloru czerwonego może być o smaku truskawkowym lub malinowym,
1 koloru zielonego, o smaku agrestowym lub o smaku jabłkowym,
1 koloru pomarańczowego o smaku pomarańczowym lub brzoskwiniowym
Tak naprawdę kolor galaretki jest tu najistotniejszy.
Ser twarogowy 1kg Mój ulubiony firmy SD Wieluń.
Przygotowanie:
3 szt. kolorowych galaretek przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Poczekać aż zastygną. Pokroić w kostkę po zastygnięciu.
Ser twarogowy przełożyć do miski lub urządzenia miksującego.
Dwie galaretki o smaku cytrynowym przesypać do pojemnika o pojemności ok 300ml (może być kubek) dopełnić wrzącą woda i dobrze rozmieszać.
Połączyć z twarogiem miksując na gładka masę.
Do tortownicy warstwowo układać pokrojoną galaretkę w różnych kolorach i zalewać częścią przygotowanej masy serowej. Proces powtórzyć, aż składniki się skończą.
Udekorować według uznania. Odstawić do wychłodzenia. Smacznego!
Twój komentarz