Składniki:
Cukinia - 1 sztuka
Polędwiczki z dorsza (mrożone zakupione w Lidlu) - 4 sztuki
Krewetki - 1 opakowanie
Makaron ramen japoński - 1 słupek
Marchew - 2 sztuki
Olej sezamowy - 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony - szczypta
Sałata rzymska - kilka liści
Sól - 1 szczypta
Pieprz ziołowy - 1 szczypta
Woda - dowolna ilość
Przepis:
Wodę zagotować w garnku. Marchew umyć i obrać, pokroić na długie plastry wykorzystując obieraczkę do warzyw, z cukinią postąpić podobnie. Uzyskać należy długi cienkie plastry warzyw. Sałatę umyć, przekroić liść wzdłuż na połowę. Do wrzątku dodać krewetki i dorsza, przyprawy gotować 10 min. Dodać makaron chwilę gotować, na koniec dodać warzywa, gotować do miękkich warzyw i makaronu. Na koniec doprawić zupę olejem sezamowym, solą i pieprzem ziołowym.
Twój komentarz