Renata Jeruzalska
17 Maj

Spaghetti ze szparagami

Sezon szparagowy rozpoczęty. Można je zjadać pod różnymi postaciami. Ja dziś proponuje spaghetti ze szparagami co z pewnością przypadnie go gustu każdemu,  dużym i małym smakoszom. Oto prosty i szybki przepis dla wszystkich którzy kochają szparagi i spaghetti.

Składniki:

Makaron,

Mięso mielone z indyka,

Szparagi zielone,

Olej z pestek winogron,

Jogurt naturalny

Sól,

Pieprz,

Czosnek.

 

Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Najlepiej użyć makaronu razowego lub z mąki orkiszowej.

Szparagi: odciąć stwardniałe końcówki, umyć i zmiksować.

Olej rozgrzać na patelni, dodać posiekany ząbek czosnku, podsmażyć. Kolejno dodać mięso mielone, usmażyć, przyprawić pieprzem i solą. Dodać zmiksowane szparagi. Wszystkie składniki wymieszać i chwilkę podsmażyć. Patelnie zdjąć z kuchenki. Do całości dodać 4 łyżki jogurtu naturalnego, wymieszać. Przygotowany sos spaghetti połączyć z ugotowanym makaronem. Wszystko wymieszać. Podawać na ciepło.

Życzę smacznego :-)

Renata Jeruzalska

1 komentarz

Lidia  -  17 maja, 2017 o godz. 10:31 odpowiedz

Napewno spróbuję, brzmi smakowicie

Twój komentarz




POKAŻ