Składniki:
Makaron,
Mięso mielone z indyka,
Szparagi zielone,
Olej z pestek winogron,
Jogurt naturalny
Sól,
Pieprz,
Czosnek.
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Najlepiej użyć makaronu razowego lub z mąki orkiszowej.
Szparagi: odciąć stwardniałe końcówki, umyć i zmiksować.
Olej rozgrzać na patelni, dodać posiekany ząbek czosnku, podsmażyć. Kolejno dodać mięso mielone, usmażyć, przyprawić pieprzem i solą. Dodać zmiksowane szparagi. Wszystkie składniki wymieszać i chwilkę podsmażyć. Patelnie zdjąć z kuchenki. Do całości dodać 4 łyżki jogurtu naturalnego, wymieszać. Przygotowany sos spaghetti połączyć z ugotowanym makaronem. Wszystko wymieszać. Podawać na ciepło.
Życzę smacznego :-)
Renata Jeruzalska
1 komentarz
Napewno spróbuję, brzmi smakowicie